Pulpety w sosie pomidorowym

Klasyczna mięsna pozycja w kuchni polskiej

Pulpety w sosie pomidorowym to gotowe danie mięsne z warzywami i koncentratem pomidorowym, które pysznie sprawdzi się, gdy obiad chcesz mieć szybko z głowy. Najlepiej podawać je z ziemniakami lub pieczywem. Idealne danie dla zabieganych!

  • Bez konserwantów
  • Bez MOM
Pulpety w sosie pomidorowym

Pulpety w sosie pomidorowym

Klasyczna mięsna pozycja w kuchni polskiej

Pulpety w sosie pomidorowym to gotowe danie mięsne z warzywami i koncentratem pomidorowym, które pysznie sprawdzi się, gdy obiad chcesz mieć szybko z głowy. Najlepiej podawać je z ziemniakami lub pieczywem. Idealne danie dla zabieganych!

  • Bez konserwantów
  • Bez MOM
Skład Wartości odżywcze
×

woda, pulpety (35%) – [mięso wieprzowe (24%), kasza manna (z pszenicy), woda, mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, białko sojowe, sól, przyprawy, zioła i warzywa suszone w zmiennych proporcjach (kolendra, cebula, papryka czerwona, czosnek, bazylia, tymianek, jałowiec)], marchew (4%), koncentrat pomidorowy (3,8%), pieczarki (2%), cebula (2%), substancja zagęszczająca – E1422, cukier, sól, tłuszcz wieprzowy, mąka pszenna, przyprawy, warzywa suszone (marchew, cebula, pasternak, liście selera, czosnek, natka pietruszki, papryka, pomidory), wzmacniacze smaku: E621, E635, hydrolizat białka sojowego, ekstrakt drożdżowy, barwnik – E101.

×

Wartość odżywcza w 100 g produktu

  • energia 394 kJ / 94 kcal
  • tłuszcz 4,4 g
    w tym kwasy nasycone 1,7 g
  • węglowodany 7,5 g
    w tym cukry 1,9 g
  • białko 5,6 g
  • sól 1,1 g

e 580 g

Sprawdź inne smaki